Search

  Οδηγός μαγνητικής Ράγας Φωτισμού

  Οδηγός Μαγνητικής Ράγας Φωτισμού

  Τι είναι το μαγνητικό σύστημα φωτισμού και πως λειτουργεί?

  Το μαγνητικό σύστημα φωτισμού είναι ένα ολοκληρωμένο είδος φωτισμού που αποτελείται από μία μαγνητική ράγα και διάφορα φωτιστικά σώματα που τοποθετούνται πάνω σε αυτή με τη χρήση μαγνήτη. Το σύστημα αυτό ολοκληρώνεται μέσω ενός μετασχηματιστή AC110-220V προς DC 48V.

  Στην μαγνητική ράγα, μπορούμε να τοποθετήσουμε διάφορα είδη φωτιστικών τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να ‘κουμπώνουν’ και να ‘ξεκουμπώνουν’ πολύ εύκολα, λόγω του μαγνήτη που έχουν στο σώμα τους.

  Μέσω επίσης διαφόρων εξαρτημάτων, μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους και μας δίνουν την ευελιξία να δημιουργήσουμε σχήματα όπως γράμμα ‘L’, τετράγωνο, ‘Υ’, κλπ.

  Ποιο είναι το μήκος  της  Μαγνητικής Ράγας?

  Το μέγιστο ενιαίο μήκος της μαγνητικής ράγας είναι 2μ. Μπορεί όμως να επεκταθεί στα μέτρα που επιθυμείτε με τη χρήση των κατάλληλων εξαρτημάτων σύνδεσης. Επιπλέον, μπορεί να διατεθεί και σε μικρότερο μήκος, ανάλογα με την εκάστοτε ζήτηση.

  Ποια είναι τα μέρη του μαγνητικού συστήματος???

  Το σύστημα φωτισμού με μαγνητικά, αποτελείται από 3 μέρη : μαγνητική ράγα, μαγνητικά φωτιστικά και εξαρτήματα. Κάθε μέρος έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά στα οποία πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή .Ας εξετάσουμε αναλυτικά τα κύρια σημεία κάθε μέρους.

  Α. ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΡΑΓΑ

  Η μαγνητική ράγα είναι διαθέσιμη σε 3 διαφορετικούς τύπους στήριξης

  1. Επιφανειακή, η οποία χρησιμοποιώντας ειδικό εξάρτημα μπορεί να γίνει και κρεμαστή
  2. Χωνευτή
  3. Κυρτή

  Β. ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΡΑΓΑΣ

  Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε φωτιστικά ειδικά για μαγνητικές ράγες: spot, κρεμαστά, linear τόσο σε μαύρο όσο και λευκό, τα οποία με τη χρήση ειδικού driver μπορούν να γίνουν dimmable.

  Γ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ

  Τα εξαρτήματα της μαγνητικής ράγας είναι πολλά και βοηθούν στο να δημιουργήσουμε διαφορετικά σχέδια, που καλύπτουν όλα τα γούστα: ρευματοδότης, σύνδεσμος ευθύς, σύνδεσμος γωνιακός, οριζόντια ένωση ‘γωνία, τροφοδοτικά, σετ τάπας, σετ κρέμασης, κάλυμμα.

  Πώς να επιλέξω μαγνητικό σύστημα??

  Το σύστημα μαγνητικής ράγας είναι πολύ εύκολο στην τοποθέτηση συγκριτικά με αυτό της τριφασικής που κυκλοφορεί στην αγορά. Ωστόσο, επειδή σου δίνει  την ευελιξία να δημιουργήσεις πολλά και διαφορετικά σχήματα ανάλογα με το γούστο και τον εκάστοτε χώρο,  σας παραθέτουμε παρακάτω τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα.

  ΒΗΜΑ 1ο: ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΡΑΓΑΣ

  Ευθύγραμμο, Γωνιακό, Οβάλ, Κυκλικό, Ορθογώνιο, Φίδι.

  ΒΗΜΑ 2ο: ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΥΠΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΡΑΓΑΣ

  • Χωνευτή Ράγα: Χρησιμοποιείται σε χώρους όπου η οροφή υπάρχει και το άνοιγμα στερεώνεται απευθείας στην γυψοσανίδα οροφής
  • Επιφανειακή ή Κρεμαστή: Χρησιμοποιείται κυρίως σε χώρους που δεν διαθέτουν ψευδοροφές ή δεν είναι κατάλληλοι για την τοποθέτηση γυψοσανίδας , όπως super market, γραφεία, κλπ.
  •  

  ΒΗΜΑ 3ο: ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ

  Υπάρχει  μεγάλη ποικιλία σε σποτ, κρεμαστά, linear και μπορείτε να κάνετε τους συνδυασμούς που εσείς επιθυμείτε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

  ΒΗΜΑ 4ο: ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

  Επιλέξτε το κατάλληλα εξαρτήματα ανάλογα με το σχέδιο της ράγας που θα επιλέξετε (ευθύγραμμο σύνδεσμο, γωνιακό σύνδεσμο, τάπες, εξαρτήματα κρέμασης…)

  BHMA 5o: ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ

  Επιλέξτε το κατάλληλο τροφοδοτικό ανάλογα (εσωτερικό, εξωτερικό, dimmable).

  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΡΑΓΑΣ

  Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης μαγνητικής ράγας σε οικιακό περιβάλλον?

  Το κυριότερο πλεονέκτημα του μαγνητικού συστήματος είναι η ασφάλεια. Από τη στιγμή που δεν απαιτούνται ειδικά εργαλεία κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης, ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας περιορίζεται. Ένα άλλο πλεονέκτημα, είναι ότι έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις όσα φωτιστικά επιθυμείς και να κάνεις διάφορους  συνδυασμούς σποτ, κρεμαστών, linear ,ξεχωριστά αλλά και συνδυαστικά μεταξύ τους.

  Πόσο δύσκολο είναι να τοποθετήσει κανείς τη μαγνητική ράγα?

  Η εγκατάσταση της μαγνητικής ράγας είναι πολύ εύκολη. 

  Υπάρχουν 3 διαφορετικοί τύποι εγκατάστασης

  Α) Χωνευτή– Δημοφιλής τρόπος, κατάλληλος για νέα κτίρια

  Β) Επιφανειακή – Εύκολη εγκατάσταση, χωρίς να είναι απαραίτητη η ψευδοροφή.

  Γ) Κρεμαστή– Τέλεια για την τραπεζαρία, τα γραφεία συναντήσεων, κλπ.

  Είναι τα μαγνητικά της εταιρείας σας συμβατά με φωτιστικά άλλων εταιρειών ή κάποιος πρέπει απαραιτήτως να πάρει αποκλειστικά από τη δική σας συλλογή? 

  Ίσως κάποια να είναι ,δεν είναι δυνατόν όμως να γνωρίζουμε για κάθε μαγνητικό που κυκλοφορεί στην αγορά αν είναι συμβατό με τις ράγες μας.

  Ποια είναι η συνιστώμενη απόσταση από τον τοίχο?

  Γενικά  συνιστούμε να το τοποθετήσετε περίπου 40-60 εκατοστά μακριά από τον τοίχο. Φυσικά, αυτό προσαρμόζεται ανάλογα με τον εκάστοτε πραγματικό χώρο.

  Μπορούν τα μαγνητικά φωτιστικά να ντιμαριστούν?

  Μπορούν να ντιμαριστούν σχεδόν όλα τα φωτιστικά με τη χρήση του κατάλληλου τροφοδοτικού.

  Σας παραθέτουμε παρακάτω ενδεικτικά τους σχετικούς τύπους dimmable driver της εταιρείας μας :

  00/8079 – 100W-Triac Dimming

  00/8080 – 200W-Triac Dimming

  00/8081 – 300W-Triac Dimming

  Ποια είναι τα μειονεκτήματα της επιλογής μαγνητικού συστήματος?

  Το μόνο μειονέκτημα που έχει το μαγνητικό σύστημα είναι η τιμή του που είναι σχετικά πιο ακριβή από τις αντίστοιχες τριφασικές ράγες που κυκλοφορούν στην αγορά.

  Σε πόσα χρώματα διατίθενται?

  Η εταιρεία μας διαθέτει δύο χρώματα μαύρο και άσπρο.

  Υπάρχει κάποια έξτρα πληροφορία που πρέπει να γνωρίζω σχετικά με την εγκατάσταση?

  Καλό θα ήταν κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης να μην ασκείτε ιδιαίτερη πίεση που μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει σπάσιμο στο προϊόν.

  Πως υπολογίζεται η τιμή του μαγνητικού συστήματος?

  Η τιμή του μαγνητικού συστήματος εξαρτάται από τα τελικά μέτρα που θα χρησιμοποιήσετε καθώς και τον αριθμό των φωτιστικών που θα συμπεριληφθούν.

  Μετάβαση στο περιεχόμενο